Drönarutbildning i Stockholm 23-24 mars 2017

DENNA KURS ÄR AVSLUTAD

För uppdatering inför kommande utbildningar, maila info@helikopterfoto.se

Nu ska kameran upp!

UAS-utbildning i Stockholm 23-24 mars

Alla får vara med

Vår topprankade UAS-kurs för fotografer och bildjournalister var tidigare endast tillgänglig för större grupper, men i mars öppnar vi upp för enskilda deltagare . Kursen riktar sig till dig som har  eller tänker skaffa en DJI-drönare av något slag. Vi garanterar att du efter två halvdagar med våra pedagogiska kursledare kommer känna dig så trygg med att ha din drönare i luften att du kan koncentrera dig på det du är bäst på – att ta fantastiska bilder.

Låt veteranerna visa vägen

Vi har gjort det här ett tag. Tio år närmare bestämt. Därmed har vi prövat många återvändsgränder och upplevt många felande länkar inom drönartekniken. Vi har fått lära oss reglerteknik och flygmekanik från grunden och testat det mesta inom kamerastabilisering. Men vi har också fått vara med om några fantastiska tekniksprång, sett ett regelverk växa fram och lärt oss att göra riskbedömningar – den hårda vägen. Med andra ord: vi har en enorm erfarenhet av att flyga kameror i obemannade farkoster, och den erfarenheten är helt vital när vi ska lära dig att göra rätt från början. Vi ser fram emot att dela den med  dig.

 
uas-utbildning

Kursupplägg

23/3 (4 timmar) ägnas åt grundlig teoretisk genomgång av:

  • Tillstånd, juridik och regelverk
  • Säkerhetstänk och ansvarsfrågor
  • Fototeknik, flygmekanik och elektronik
  • Finesser, möjligheter och begränsningar hos DJI:s drönare

24/3 (4 timmar) tillbringar vi på Skå modellflygfält där vi varvar övningar i drönarflygning med fortsatt genomgång av UAS-teori. Förutom huvudläraren Francois Texier finns  Erik Hugoson på plats och hjälper till med de praktiska övningarna. Blir det mer än sju kursdeltagare kommer ytterligare en instruktör finnas tillgänglig.

Här ges också möjlighet för den som vill att titta närmre på teknik och inställningar för till exempel DJI:s flygkontroller A2 och A3 samt att bekanta sig med tunglyftare som S900, S1000 och Ronin-gimbalen.

Klicka här för att få hela kursplanen.

Den teoretiska undervisningen under dag 1 hålls i produktionsbolaget TTV:s lokaler i Liljeholmen.

 

kurs-flyga-drönare

Pris per deltagare 9 400:- ink. moms
Min. antal deltagare för kursstart: 5
Max. antal deltagare: 10

Printat kompendium med sammanfattningar, checklistor mm ingår.

Möjlighet finns att hyra Phantom-drönare om du inte har någon egen att träna på..

Senaste anmälningsdag är 3 mars med reservation för att platserna fylls innan dess.

Anmälan och frågor: info@helikopterfoto.se

Francois Texier telefon: 073 021 15 05

Läs mer om våra UAS-utbildningar och kursledare  här.

 

Francois Texier, huvudlärare

Francois är civilingenjör och drönarfotograf med lång erfarenhet som teknikutbildare – men framförallt är han en fantastisk pedagog och den som utvecklar våra kurser. Han har tidigare arbetat med flygteknologi på SAAB och har certifikat för ultralätt flygplan.

francois_texier_utbildare_UAS

drönar-utbildning-kurs

”Superpedagogiska lärare.”
”Välarbetat material och bra exempel!”
”Jättenöjd!”
”Saknar inget, vi fick in allt.”
Citat från utvärderingar gjorda av bildjournalister och tekniker på Aftonbladet, samt lärare vid Sötåsens naturbruksskola. Snittbetyg på alla moment sammanlagda: 4,6 av 5. Läs om Aftonbladets drönar-utbildning här.