Om oss

Vi började med professionellt flygfoto från drönare 2006. Då var vi pionjärer, idag är vi ett av mycket få helicamföretag från den tiden som fortfarande är verksamt. Långvarighet och långsiktighet har varit våra ledord, och vi har drivit företaget yrkesmässigt från början. Yrkesmässigheten är vår styrka. Bland våra kunder finns Sveriges ledande byggbolag, arkitekter och tv-hus. Därför kan vi aldrig kosta på oss att bryta mot luftfartsföreskrifter eller att riskera säkerheten för människor på marken. Både vi och våra kunder är för rädda om vårt renommé för sådant. I stället har vi uthålligheten och flexibiliteten att vänta in rätt ljus, rätt väder och luckor i flygplatsernas kontrollzoner. Dessutom har vi en drönarflotta stor nog att alltid garantera en proffskamera i luften.
Ulf Grünbaum
Grundade Helikopterfoto Stockholm 2006. Försöker få tid att förutom att sköta företaget då och då hänga ut genom dörren på stora helikoptrar.

ulf [at] helikopterfoto.se
tel. +46739 84 67 79
Erik Hugoson
Erik är medgrundare i företaget och så vitt vi vet Sveriges mest erfarna drönarfotograf. Han har dessutom certifikat för både segel- och skärmflyg och flyger allsköns radiostyrda luftfarkoster med galen precision.

erik [at] helikopterfoto.se
tel. +4673 322 73 62
Björn Olin
Björn lever för bilden, inte sällan dygnet runt. Har i alla fall alltid en drönare i luften under gryning och skymning för att fånga sverigebilder när ljuset är som vackrast. Har modifierat en öppen livbåt med vilken han idogt kryssar runt i Mälaren och på Ålands hav för skapa magiska flygbilder av vår Nord.

bjorn [at] helikopterfoto.se
Henrik Jensen
Henrik är vår senast tillkomna flygfotograf och ett riktigt energitillskott. På marken jobbar han som DoP och musikvideoregissör och har en karriär som hiphop-artist. I luften är han specialiserad på 360°-video från drönare.

henrik [at] helikopterfoto.se
Francois Texier
Francois är civilingenjör och teknikutbildare med lång erfarenhet. Francois ansvarar för Helikopterfotos hyllade drönarutbildningar. Har certifikat för ultralätt flygplan.