Drönarutbildning (gammal)

Drönarutbildning

Helikopterfoto erbjuder – vågar vi påstå – Sveriges mest gedigna och pedagogiska utbildningar för blivande och etablerade drönarflygare. I Helikopterfotos drönarskola har vi kokat ner tio års erfarenhet från flygfoto med UAS:er, och kryddat med dagsaktuell kunskap om den senaste utvecklingen.

I drönarkursen går vi bl.a. igenom juridik och regelverk respektive säkerhetstänk och ansvarsfrågor vid UAS-flygning. Vi lär ut fototeknik, flygmekanik och elektronik och dyker ner i egenskaper och inställningar i just den drönartyp ni tänker flyga med. Och så flyger vi förstås en massa, och tränar på att lösa problematiska situationer. Utbildningen följer en detaljerad kursplan med checklistor och en gedigen Powerpoint, men är workshop-betonad. På så vis tar vi tillvara på kunskap och erfarenhet som redan finns hos deltagarna. Resultatet blir en mycket effektiv utbildning. Vi utgår från den eller de typer av multikoptrar ni använder i er verksamhet. Givetvis sköter vi kringarbete som tillståndsansökan hos Transportstyrelsen och Försvarsmakten, försäkring, konsultation vid inköp av utrustning etc.

Kursledare

 

Francois Texierfrancois_texier_utbildare_UAS

Civilingenjör och teknikutbildare. Drönaroperatör sedan 2011. Certifikat
för ultralätt flygplan.

 

 

 

 

 

 

Erik Hugosonflygfotograf Erik Hugoson

Flygfotograf. Var med och startade upp Helikopterfoto Stockholm 2006 och har ett enormt antal flygtimmar på allehanda UAS:er.
Dessutom certifikat för segelflyg och skärm.

 

 

 

 

 

Senast utbildade vi Aftonbladets fotografer, bildredaktörer och tekniker. Snittbetyget på alla moment sammanlagda blev 4,6 av 5 möjliga.
Utdrag från kursutvärderingen:

“Superpedagogiska lärare.”

“Välarbetat material och bra exempel!”

“Jättenöjd!”

“Saknar inget, vi fick in allt.”

Vill du veta mer, ha en skräddarsydd kursplan eller begära en offert? Kontakta Ulf Grünbaum, tel 0739 84 67 79, e-mail ulf[at]helikopterfoto.se
  • Utbildning i att flyga drönare
    Aftonbladets fotografer, tekniker & bildredaktörer utbildas i att hantera drönare