Drönarutbildning

”Nu när drönarna har blivit så lättanvända behöver man bara kunna hantera en iPad för att komma upp i luften.”

ELLER?

Med ovanstående logik skulle man inte behöva utbilda piloterna som flyger passagerarplan heller – autopiloterna kan ju både starta, flyga och landa planet.

Faktum är utbildning i drönarflygning är viktigare och mer efterfrågat än någonsin. Vi delar luftrum med riktiga flygplan och helikoptrar och ansvarar för liv och lem hos människor och djur på marken där vi flyger. UAS:erna har fantastiska system för att navigera efter satellitdata – men vad händer där de plötsligt tappar GPS-kontakten? Klarar du att flyga hem och landa då?

Vår ambition är att hålla landets mest pedagogiska, genomtänkta och genomarbetade drönarutbildningar. Hittills har vi lyckats mycket bra med det – läs gärna omdömena längst ner på sidan. Som grund i vår drönarskola använder vi vår kunskap från tio år med obemannade flygfarkoster. Vår största styrka är dock framförallt kursledarnas förmåga och ambition att ständigt utgå från deltagarnas särskilda tillämpning av drönartekniken, oavsett om det handlar om att filma snygga solnedgångar, inspektera takisolering med värmekamera eller kartlägga jordbruksmark. Som bas för våra längre utbildningar ligger ett antal gedigna och metodiska Powerpoint-presentationer. Utifrån denna grund skräddarsyr vi sedan varje kurs efter klientens ändamål med sin UAS-verksamhet.

Lämna pappersarbetet till oss

Vi hjälper givetvis även till med tillståndsberedning, utredning och projektering inför inköp samt metodutveckling inom alla användningsområden som UAS-tekniken erbjuder.

GEMENSAM GRUND

I alla våra UAS-kurser ingår en grundgenomgång av juridik och regelverk, säkerhetstänk och ansvarsfrågor. Vi lär sedan ut fototeknik, flygmekanik och elektronik och dyker ner i egenskaper och inställningar i just den drönartyp ni tänker flyga med. Och så flyger vi förstås en massa, och tränar på att lösa problematiska situationer.

Kurserna utgår från detaljerade och i förväg överenskomna kursplaner med checklistor och en gedigna Powerpoint-dokument, men är workshop-betonade. På så vis tar vi tillvara på kunskap och erfarenhet som redan finns hos deltagarna. Resultatet blir mycket effektiv undervisning.

Stockholm 12 juni 2017

Drönarutbildning för bildjournalister

Kursledare

francois_texier_utbildare_UAS

Francois Texier

Francois är civilingenjör med lång erfarenhet som teknikutbildare. Det är Francois som utvecklar och har huvudansvaret för våra kurser. Tidigare har han arbetat med flygteknologi på SAAB. Francois blev drönaroperatör 2011 och har även certifikat för ultralätt flygplan.

flygfotograf Erik Hugoson

erik hugoson

Erik är flygfotograf  och var med och startade upp Helikopterfoto Stockholm 2006. Han har ett mycket stort antal flygtimmar på allehanda UAS:er. Dessutom certifikat för segelflyg och skärm.

Instegskurs för enskilda UAS-piloter

Två timmars privatlektion varav den första ägnas åt regelverk, säkerhet och teknik medan den andra görs i luften. Perfekt som present till nyblivna drönarägare!

Pris: 1950:- + moms

kurs för operatörer av drönare

UAS-kurs för bildjournalister

Två halvdagar för etablerade fotografer som vill lära dig att berätta med stillbild och video från luften. En gedigen kurs där första dagen ägnas åt teori där vi tittar noggrant på teknik, regelverk och säkerhet. Andra dagen varvar vi flygning med fördjupning i UAS-teori.

Pris enligt offert.

UAS för jordbruk

Två dagar med syfte att lära agronomer och odlare att använda drönare för ett effektivare jordbruk. Förutom grundläggande genomgång av regelverk och säkerhet lär vi bl.a. ut autonom flygning och insamling och bearbetning av lodbilder från stora områden. Och hur man lokaliserar boskap med hjälp av värmekamera!

Pris enligt offert.

drönare i jordbruk

UAS för inspektion, bygg och anläggning

En tvådagarskurs där vi lär bl.a. lär deltagarna flyga drönare med värmekamera för att kartlägga värmeläckage och att ta fram 3D-modeller av områden genom autonom flygning. Vi går också igenom metoder för insamling och bearbetning av bildmaterial för volymberäkning av depåer och jord- och schaktmassor.

Pris enligt offert.

UAS för 3D-ritning

”Superpedagogiska lärare.”

”Välarbetat material och bra exempel!”

”Jättenöjd!”

”Saknar inget, vi fick in allt.”

Citat från utvärderingar gjorda av bildjournalister och tekniker på Aftonbladet, samt lärare vid Sötåsens naturbruksskola. Snittbetyg på alla moment sammanlagda: 4,6 av 5. Läs här om vad Expressens medarbetare tyckte om samma utbildning..

Vill du veta mer, ha en skräddarsydd kursplan eller begära en offert? Kontakta Ulf Grünbaum, tel 0739 84 67 79, e-mail ulf[at]helikopterfoto.se