DRÖNARFILM

ETT NYTT BILDSPRÅK SOM KOM FÖR ATT STANNA

Vårt första videojobb med drönare var för Kobra i SVT 2010. De ville visa Stockholm från en ny vinkel, och tjatade på oss att filma från vår tyska lilla aluminiumoktakopter med första versionen av GoPro. Den tekniska kvalitén var väl sådär, eftersom utrustningen på den tiden var så spartansk och hemmasnickrad. Det bildmässiga uttrycket imponerade desto mer, när kameran som Kristofer Lundströms talade till plötsligt lösgjorde sig och svävade iväg över Stockholms tak och kyrktorn. Programmet blev en storsnackis, vi blev nyckelspelaren i införandet av drönarfoto i TV-Sverige.

April 2010. Drönarfotograf Erik Hugoson justerar in vår första oktokopter medan Kristofer Lundström gör sig redo.

SEDAN DESS…

... har teknikutvecklingen tagit jättekliv. Nuförtiden sitter kamerorna i superstabila upphängningar (borstlösa av typ Mövi och Ronin) som ger skakfria bilder som vi bara kunde drömma om när vi började. GoPro:n är också utrangerad till fördel för våra Black Magic Pocket Cinema, Black Magic 4K, Zenmuse X5r, Sony A7, RED och Alexa Mini samt vår absoluta favorit Zenmuse X7
All drönarutrustning är transportabel med bil, tåg och flyg, och vi har filmat i mängder av städer mellan Överkalix och Palermo.

Vårt videogalleri finner du här

För att hitta operatörer utomlands rekommenderar vi Helicam.org

VINTAGE

EN EXPOSÉ I TIDEN TILLBAKA TILL 2010 DÅ VI SPELADE IN VÅRA FÖRSTA DRÖNARFILMER PÅ DEN ALLDELES NYA GOPRO-KAMERAN

SHOW REEL 2012

SHOW REEL 2010

FÖRSTA RÖRLIGA DRÖNARFOTOT 2010