Filma från helikopter

Högt!

Våra snabbaste drönare, Inspire 2, flyger i 100 km/h med en Super-35-kamera som sparar i CinemaDNG. Det är alltså numera rätt sällan vi behöver ta med kameran upp i riktiga helikoptrar för att filma. Men det finns förstås situationer där drönaren inte räcker till. Till exempel när flygfilmningen ska ske från väldigt hög höjd eller i områden där drönare inte är tillåtna, som kring Arlanda flygplats.

Vår smidigaste metod för filma från helikopter är med en Arri Alexa Mini upphängd i en Freefly Systems Mövi. Det ger stabila bilder i upp till 70 km/h.

helikopter-filma-alexa

Flygfilmning från helikopter med Alexa Mini i Mövi-upphängning.

flygfilm-tyler-middle-mount

Tyler Middle Mount

Fort!

För snabbare flygning och vid önskemål om längre brännvidder använder vi Tyler Middle Mount med gyrostabilisering från Kenyon. Riggen klarar kameror upp till Arri Alexa och även 35-mm-kameror. Utrustningen är anpassad för Bell 206 Jet- respektive Long Ranger samt Eurocopter AS350 och 355. Kontakta oss för komplett offert tillsammans med de helikopterfirmor vi samarbetar med.

Videoklippet från Sydney till höger är filmat med Tyler Middle Mount.

Framåt!

För framåtflykt använder vi Tyler Nose mount på Jet- respektive Long Ranger. Nedan under inspelning av Mästarnas Mästare 2016 i Almería respektive Wild Kids i Orsa 2013.

Flygfilm-från-helikopter

Bell 206 helikopter med noskamera monterad. Mästarnas mästare Portugal 2016.

kamera-helikopter

Noskamera på Bell 206 Jetranger för Wild Kids 2014.