Filma från helikopter

Högt!

Våra snabbaste drönare, Inspire 2, flyger i 100 km/h med en Super-35-kamera som sparar i CinemaDNG. Det är alltså numera rätt sällan vi behöver ta med kameran upp i riktiga helikoptrar för att filma. Men det finns förstås situationer där drönaren inte räcker till. Till exempel när flygfilmningen ska ske från väldigt hög höjd eller i områden där drönare inte är tillåtna, som kring Arlanda flygplats.

Vår smidigaste metod för filma från helikopter är med en Arri Alexa Mini upphängd i en Freefly Systems Mövi. Det ger stabila bilder i upp till 70 km/h.

Fort!

För snabbare flygning och vid önskemål om längre brännvidder använder vi Tyler Middle Mount med gyrostabilisering från Kenyon. Riggen klarar kameror upp till Arri Alexa och även 35-mm-kameror. Utrustningen är anpassad för Bell 206 Jet- respektive Long Ranger samt Eurocopter AS350 och 355. Kontakta oss för komplett offert tillsammans med de helikopterfirmor vi samarbetar med.

Framåt!

För framåtflykt använder vi Tyler Nose mount på Jet- respektive Long Ranger. Nedan under inspelning av Mästarnas Mästare 2016 i Almería respektive Wild Kids i Orsa 2013.