Filma från helikopter i Stockholm

Flygfoto från helikopter över Riksdagshuset i Stockholm

Då Lantmäteriets handläggningstid för spridningstillstånd är uppe på 40 arbetsdagar (!) är det först nu vi kan publicera tre av de många flygfoton vi tog från helikopter över Riksdagshuset tidigare i år. Det var bland annat efter att Ledamotshuset hade fått ett glastak över sin innergård som Riksdagsförvaltningen bad om ett nytt flygfoto att licensiera för användning. Det kan du också göra! Vi har en hel serie med flygfoton över Riksdagshuset i Stockholm. Kontakta oss för att se fler exempel. Skälet till att vi valde att utföra flygfoto från helikopter i stället för med drönare hade främst att göra med att området är belagt med flygförbud för de senare. Det går att få tillstånd om man ansöker långt i förväg, men eftersom vi utgår från bra väder och ljus när vi utför flygfoto kan vi inte låsa oss till ett tillstånd som gäller för en specifik dag.

Vi passade även på att filma från helikopter med DJI Zenmuse X9. Tio minuter med fin stabil flygfilm över Riksdagshuset i Stockholm ligger nu och väntar på godkännande hos Lantmäteriet. Vi lovar att publicera det här så snart det är godkänt.

 

Filma från helikopter Stockholm Flygfoto med helikopter i Stockholm Riksdagshuset i Stockholm, flygfoto Flygfoto från helikopter i Stockholm Riksdagen i Stockholm, flygfoto

Posted in Aktuellt, Flygfoto, Stockholm.